Cloud Connectivity

Koppel tot 10Gbps met meer dan 12 public cloud leveranciers direct vanuit onze datacenters.

Meer informatie »

Performance georiƫnteerde colocatie

Profiteer van onze geweldige infrastructuur, connectiviteit, expertise en support binnen onze goed beveiligde datacenters.

Colocatie Pakketten »

Rondleiding

Heeft u interesse in ons state-of-the-art datacenter en wilt u het eens van dichterbij bekijken?
Onze datacenter experts geven u graag een rondleiding.

Plan een datacenter tour

Cloud

Schaal public, private of hybrid met onze flexibele oplossingen.

Meer informatie »

Business Center Oplossingen

SmartDC biedt business centers en hun huurders exclusieve aanbiedingen voor high speed internet, colocatie en storage diensten.

Meer informatie »

Bereking van het stroom verbruik

SmartDC maakt gebruik van op maat gemaakte PDU's om het stroomverbruik van racks en suites te monitoren en bij te houden. Een typische vraag die onze pre-sales engineers vaak gesteld krijgen is: "wat is het verschil tussen kW en kVA en hoeveel is nodig om alle appartuur in een colocated rack van stroom te voorzien?".

kW, kVA en power factor

De basis concepten zijn:
 • kilo; betekent 1,000. 1 kW of kilo Watt is 1000 Watt
 • Ampere; in één fase of drie fasen
 • Volt; normaal gesproken 230 Volt AC
 • VA; het product van Volt en Ampere (de beschikbare stroom spanning)
 • Watt; het product van Volt en Ampere en power factor (geconsumeerde stroom)

De power factor

In elektrische systemen zoals computer servers en UPS accu-eenheden, veroorzaken condensatoren en spoelen een verschuiving in de spannings-en stroomgolfvormen. De verschuiving in de golfvorm is gedefinieerd in de arbeidsfactor, een waarde tussen 0 en 1, waarbij 1 de ideale waarde is. Hoe lager de arbeidsfactor, hoe meer energie er nodig is om het werkelijke stroomverbruik te bereiken. Dit betekent dat het schijnbare vermogen (in Volt Ampere) lager is dan het werkelijke vermogen (in Watt). Veel servers hebben een power factor van 0,9 of minder vooral te wijten aan de voedings transformator en de conversie van wisselstroom naar gelijkstroom voor het moederbord en CPU.

Voorbeeld

Een volledig rack wordt geleverd met redundante 32 Ampere op 230 Volt (32A * 230V = 7,3 kVA). Je hebt 20 servers met een power factor van 0,85 en deze servers gebruiken elk 1A op 230V AC. Het totale benodigde vermogen is 20 servers * 1A * 230V / 0,85 = 5412 Watt of 5,4 kW. Elke stroom groep heeft een veilige operationele marge van 75% om pieken in de vraag naar energie te voorkomen (zoals het opstarten van servers) zodat de stroomonderbrekers niet worden getriggered. De 7,3 kVA groep zal alleen worden gebruikt voor 5,5 kVA voor veilige marges. Dit voorbeeld toont aan dat de servers veilig kunnen worden geplaatst op een redundante 32A groep (7,3 kVA) in ons datacenter.

Neem contact op met SmartDC

Neem contact op met uw account manager voor meer informatie over stroom gebruik, of stuur een bericht naar onze account managers voor prijzen en hulp bij stroom berekeningen.

Stroom in SmartDC

Hoogtepunten

 • Racks met redudante 2x 32 Amps
 • A + B Feed
 • Modulaire Busbars power system
 • Hoge dichtheid tot 63 Amps

Beschikbare soorten stroom

 • 230 Volt AC 1 fase
 • 380 Volt AC 1 fase
 • 380 Volt AC 3 fasen

De SmartDC Voordelen

Groene IT

SmartDC maakt gebruik van 100% duurzame lokale energiebronnen en beschikt over een van de beste EUE ratings onder de 1,15. Onze unieke koeling concept functies toonaangevende efficiëntie.

Veiligheid

Onze datacenters beschikken over meerdere beveiligingszones, enkel toegankelijk met access cards, 360 graden camera's met motion tracking en 24x7 on-site beveiligingspersoneel.

Flexibiliteit

Wij bieden voetafdrukken, beveiligde colocatie racks, groothandel suites en toegang tot meer dan 20 grote carriers en internet exchanges in onze Meet-Me-Rooms (BMR).

Hoge Capaciteit

Alle racks zijn voorzien van 2x 32 Amp (7 kW) power feeds en hoge capaciteit koeling. Onze MMR beschikt over een capaciteit van 2 Terabit/s via de aangesloten premium Tier-1 carriers


Internet Backbone

Grote Tier 1 internet backbones te sluiten op de SmartDC Meet-Me-Rooms. Wij bieden directe connectiviteit naar de 3 grootste netwerken over de hele wereld zonder derde partij locatie afhankelijkheid.

Carrier Neutraal

Onze Meet-me-rooms zijn voorzien van meer dan 20 internationale netwerken om verbinding te maken. SmartDC biedt patching tussen carriers, ISP's, klanten. Uw accountmanager kan u helpen partijen te introduceren.

Wereldwijd Bereik

De SmartDC Meet-Me-Rooms bieden directe verbindingen naar Amsterdam, Rotterdam, Londen, Frankfurt, Parijs, Brussel, Stockholm, Washtington DC, New York, San Jose en nog 30 steden.

Open Markt

In onze open Meet-Me-Room markt onderhandelen verbonden partijen over de prijzen direct met de carriers. Alle Tier 1 providers bieden direct connectiviteit en contracten aan de eindgebruiker.