Cloud Connectivity

Koppel tot 10Gbps met meer dan 12 public cloud leveranciers direct vanuit onze datacenters.

Meer informatie »

Performance georiënteerde colocatie

Profiteer van onze geweldige infrastructuur, connectiviteit, expertise en support binnen onze goed beveiligde datacenters.

Colocatie Pakketten »

Rondleiding

Heeft u interesse in ons state-of-the-art datacenter en wilt u het eens van dichterbij bekijken?
Onze datacenter experts geven u graag een rondleiding.

Plan een datacenter tour

Cloud

Schaal public, private of hybrid met onze flexibele oplossingen.

Meer informatie »

Business Center Oplossingen

SmartDC biedt business centers en hun huurders exclusieve aanbiedingen voor high speed internet, colocatie en storage diensten.

Meer informatie »

SmartDC Nieuws

  • Categorie: SmartDC.net News
  • Datum: 21 Aug 2017
  • Contact: sales@smartdc.net
  • Telefoon: +31 10 8900048

Nieuws berichten

Op deze pagina vindt u SmartDC bedrijfsnieuws, persberichten en notificaties voor onze klanten.
Als u vragen heeft naar aanleiding van een of meerdere artikelen, neem dan gerust contact op met uw account manager, of neem contact met ons op via de contact pagina.


Nieuws

De kracht van regionale datacenters
Nederland - maandag 21 augustus 2017

Hoe zorgt u als bedrijf voor veilig IT-beheer met een maximale uptime en een optimale werking van uw digitale faciliteiten? Deze vragen komen donderdag 5 oktober 2017 aan de orde tijdens het event Beyond Smart Cities: De kracht van regionale datacentersOp deze dag komen 150 ondernemers, directeuren en ICT-managers uit de regio Rotterdam alles te weten over veilige off-premise dataopslag- en verwerking, snelle verbindingen en werken in de cloud.

Beyond Smart Cities: De kracht van regionale datacenters vindt plaats in Theater Walhalla in Rotterdam. Het event is een initiatief van TIER010, een samenwerkingsverband van de brancheorganisatie Dutch Datacenters Association, de internet exchange NL-IX en exploitanten van regionale datacenters uit de provincie Zuid-Holland, te weten: DataplaceBytesnetThe Datacenter GroupSmartDCNL-DCen Alticom. Gezamenlijk promoten zij de toegevoegde waarde die regionale datacenters kunnen bieden aan ondernemingen met IT-gerelateerde diensten.

Alles wat online gebeurt, staat in een datacenter


Datacenters vormen het nieuwe fundament van de digitale economie en zijn daarmee onmisbaar voor (regionale) economische groei, al is het grote publiek zich lang niet altijd bewust van de rol en het belang van datacenters. “Alles wat online gebeurt, staat ergens in een datacenter: bankzaken, de opslag van gegevens, het gebruik van apps, e-mails enzovoort. Met de opkomst van de smartphone is dat steeds sneller gegaan”, zegt DDA-directeur Stijn Grove. Die toename in data heeft ertoe geleid dat de datacenter branche de afgelopen vijf jaar in omvang is verdubbeld.  

Niet alleen voor particulieren heeft de toenemende digitalisering gevolgen, ook voor bedrijven. Voor de meeste organisaties is ICT inmiddels cruciaal voor de bedrijfsvoering. Circa de helft heeft haar ICT (deels) uitbesteed en verplaatst naar een datacenter. Hiermee wordt een veilig en continu beheer van apparatuur, softwaresystemen en data gegerandeerd zonder dat het bedrijf daar zelf grote investeringen in hoeft te doen.

Concurrentie én samenwerking in de regio


Met name regionale datacenters zijn er de afgelopen jaren in geslaagd om goed op die toenemende vraag naar IT-outsourcing in te spelen. Grove: “Bedrijven die de voordelen ervan zien om hun servers en connecties in een datacenter onder te brengen, willen hun apparatuur wel dichtbij hebben. Zodat hun IT-personeel er snel bij kan om storingen te verhelpen en onderhoud te plegen.”

De regio Rotterdam heeft een goed aanbod van zelfstandige datacenters. “Het is, na Amsterdam, de tweede hub van Nederland”, aldus Grove. “Wat ze bovendien heel goed doen is dat ze – ook al zijn het concurrenten – samenwerken. Door samen bijvoorbeeld zogeheten ‘twinning’ aan te bieden: dubbele uitvoering van ICT-apparatuur op twee locaties, zodat alles gewoon blijft doordraaien als er één datacenter uitvalt. Maar ook door de samenwerking binnen TIER010 om voorlichting te geven, onder meer met het evenement op 5 oktober.” 

Kennis opdoen en ervaringen uitwisselen 


Voorgaande jaren organiseerden de TIER010 partners open dagen en konden belangstellenden een kijkje achter de schermen nemen in diverse datacenters. Nu is gekozen voor een inspiratiesessie op een centrale locatie. Op het programma in Theater Walhalla staan onder meer presentaties, paneldiscussies, debatten en praktijkvoorbeelden van bedrijven: waarom kozen zij voor uitbesteding aan een datacenter, wat kwam daarbij kijken, wat kostte het en wat leverde het op?

De inhoud is gericht op bestuurders, eindbeslissers (algemeen management) en degenen die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de ICT. Er is tussen de programmaonderdelen door volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen en te netwerken.

Voor ondernemers, directeuren en ICT-managers is deelname kosteloos. Zij kunnen zich nu al aanmelden via Eventbrite.